Biophilic design

De natuur altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwerpen. Steeds meer probeer ik biohilic design mee te nemen in de ontwerpen en worden naast natuurlijke kleuren en materialen ook planten steeds belangrijker.

Biophilic design is een vorm van architectuur waarbij de mens in contact is met de natuur. Dit betekent gebouwen met zoveel mogelijk beplanting. Voorbeelden zijn flats met grote binnenplaatsen die eruit zien als gezellige parken, overal waar je kijkt zijn bomen, planten, bloemen, vlinders en bijen. Of grote parkeergarages midden in de stad met een dak vol met gras en mossen. De beplanting wordt echt een deel van de architectuur en maakt elk gebouw speciaal.

Als je veel planten, bloemen en bomen om je heen hebt, is dat goed voor body, mind en soul. Het is zelfs bewezen dat als je je in een groene omgeving leeft en werkt, je een stuk minder stress hebt. Ook is het fijn voor de insecten en bijen die een goede omgeving hebben om in te leven. Het is dus een bron van energie en inspiratie, je wordt vrolijk als je om je heen kijkt, en kalm van de frisse lucht en de rustige uitstraling. 

Ik hoor je al denken, dit wil ik ook. En het is eigenlijk gemakkelijker dan je denkt. Om te beginnen is wat meer groen natuurlijk nodig. Mooie kamerplanten die bij je interieur en je huis passen. Ook brengt het gebruik van hout in je meubilair of de kleur groen het gevoel van de natuur met zich mee. Dus leef je uit, en verwerk het biophilic design in je eigen interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© JOLANDA DUIJNKER. All rights reserved. - voorwaarden - privacy verklaring - cookieverklaring