Werkwijze

Stap 1: Kennis maken…

De ontwerp fase begint altijd met een persoonlijk gesprek. Tijdens het gesprek gaan we ideeën en wensen met elkaar doornemen. Belangrijk is dat het voor beide kanten goed voelt en dat we elkaars verwachtingen kunnen bespreken.

Stap 2: Indelingsplan

In mijn studio ga ik aan de slag met de indeling van de woning en de meubels. Dit verwerk ik in een digitale 2D tekening. Tevens kunnen er meerdere indelingen worden getekend mits gewenst.

Stap 3: Kleuren & Materialen plan

Aan de hand van de wensen die we samen hebben besproken ga ik aan de slag met een materialenplan. Ik zoek de verschillende kleuren en materialen bij elkaar en zorg dat alles op elkaar is afgestemd.

Stap 4: Stijl- & Sfeerplan

In het stijl- en sfeerplan breng ik alle elementen bij elkaar door middel van verschillende afbeeldingen. Dit verwerk ik in een algemeen moodboard en in moodboards per onderdeel/ruimte.

Stap 5: Verlichtingsplan

Verlichting is een belangrijk onderdeel in een ontwerp en dit werk ik uit in een 2D verlichtingsplan. Hierin staan zowel de aansluitpunten en ook welk soort lampen ik adviseer. 

Stap 6: Maatwerk

In sommige ontwerpen kan maatwerk ervoor zorgen dat een ruimte beter tot zijn recht komt. In deze fase werk ik die onderdelen uit waar maatwerk voor nodig is. Zowel technisch als in 3D.

Stap 7: Aankoopplan

Middels het aankoopplan brengen ik inzichtelijk welke onderdelen er ingekocht kunnen worden en waar dat kan. Ik doe suggesties qua meubels en accessoires en ik kan tevens optioneel de spullen voor jou inkopen.

Stap 8: 3D visualisatie

Om een eventuele nieuwbouw, verbouwing of restyling beter zichtbaar te maken kan er gekozen worden voor een uitwerking in 3D. Vanuit verschillende punten kan de ruimte dan inzichtelijk worden gemaakt. Tevens kan dit vertaald worden naar een interieurfilm zodat je alvast door je nieuwe woning kan lopen. 

Stap 9: Presentatie

Wanneer het plan helemaal gemaakt is gaan verwerk ik alles in een 3D boekwerk welke we samen doornemen. Aan de hand van de presentatie passen we waar nodig het plan nog aan. 

Stap 9: Realisatie

Wil je graag de volledige uitvoering van het ontwerp aan mij uit handen geven? Ik zorgen dat alle leveranciers en partijen op elkaar worden aangesloten en dat alles volgens ontwerp wordt opgeleverd.


© JOLANDA DUIJNKER. All rights reserved. - voorwaarden - privacy verklaring - cookieverklaring