HOE ZORG JE ER VOOR DAT JE PRIVÉ EN WERKEN IN HUIS SAMEN KAN BRENGEN? DEZE 6 TIPS HELPEN!

THUIS IS DE PLEK WAAR JE EEN GROOT DEEL VAN JE TIJD DOORBRENGT. HET IS DE PLEK OM JE TE ONTSPANNEN EN TOT RUST TE KOMEN. MAAR HOE ZORG JE NU VOOR DIE BALANS EN POSITIEVE ENERGIE? KIJK HOE JE JUIST DEZE TIJD GOED KAN GEBRUIKEN OM EEN FIJNE EN VEILIGE LEEFOMGEVING TE KUNNEN MAKEN.

1. Maak schoon schip! Ruim op! Dit is de ideale tijd om je huis op te ruimen. Heb jij ook allemaal redenen om dingen niet op te ruimen laat staan weg te gooien? Onbewust is het allemaal ballast. Ga er mee aan de slag. Maak ruimte in je huis en in je leven. Doe het ruimte voor ruimte en hoekje voor hoekje. Hulp nodig? Marie Kondo kan je helpen via haar boek: Opgeruimd, haar netflix documentaire of online! 2. Zuiver de ruimte! Ventileer en gooi de ramen open! Vooral omdat we nu veel binnen zitten is het belangrijk om de energie te verversen. Laat frisse lucht en nieuwe energie door je huis waaien en gooi je gordijnen open. Laat het zonnetje in je huis schijnen. 

3. Klusjes uitstellen? Komt je het bekent in de oren? Interieur klusjes die je blijft uitstellen om allemaal “geoorloofde” redenen? Ga aan de slag met de dingen in je interieur die je steeds al wilt doen. Nu is de tijd om het aan te pakken en uit de sabotage stand te gaan. Anders blijf je er steeds tegen aan hikken en blijft het negatieve energie. Maak kleine stappen en begin klein door dat ene hoekje op orde te brengen of een klein. Het gaat je verbazen wat het allemaal tot gevolg heeft. 

4. Zorg voor een ruimte om echt te ontspannen. Doordat nu school en werken vanuit huis gebeurt is het belangrijk om er voor te zorgen dat er 1 ruimte in het huis is dat echt alleen privé is. Het is het meest ideaal als je een aparte plek heb zoals een werk/studeer kamer. In de praktijk zal er alleen nu veel gewerkt en geleerd worden rond de eettafel maar zorg dan in iedere geval dat de woonkamer niet ook een werk/ leerplek wordt en ruim iedere avond je eettafel weer op. 

5. Breng de natuur naar binnen. Biophilic design brengt bewust natuurlijke elementen in een interieur dat er meer verbinding ontstaat met de natuur waardoor stress reduceert (lees hier meer) Gebruik in je interieur natuurlijke materialen en kleuren. Gebruik echt hout, wol, linnen enz. Maar omring jezelf ook met planten. Ze zorgen voor positieve energie en daarnaast steun je daarmee je lokale bloemist. 

6. Zorg voor een goede nachtrust! Zorg dat je bewust af en toe je kan onttrekken van de hecktiek. Zorg daarom in de slaapkamer voor rust, geen tv en beeldscherm en zorg voor symmetrie en rustige kleuren. Zorg daarnaast voor materialen die je zintuigen prikkelen. Die je comfort en veiligheid bieden zoal zacht beddengoed, rustige verlichting en een fijn vloerkleed. En vooral ruim de rommel op. 

Tot slot, als je zorg voor een fijne leefomgeving zal dit doorwerken in je dagelijks leven. Geniet ervan!