Selecteer een pagina

Coaching

Systemisch werken

Z

Systemisch werken

We leven allemaal in systemen, je familie is een systeem maar ook je werk, vriendenkring en omgeving. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. Maar deze overtuigingen, gedragingen en patronen kunnen ons in ons latere leven belemmeren en daardoor kan het moeilijk zijn om jezelf te zijn. Je zit vast in patronen en overtuigingen die je kunnen belemmeren in je dagelijkse leven, ontwikkeling en groei. Dit gaat vaak onbewust.

Bij systemische coaching gaan we opzoek naar deze systemen en blokkades, belemmeringen en verstikkingen en door er bewust naar te kijken krijgen we inzicht in hoe je hier anders mee om kan gaan en kunnen we zorgen dat de energie weer op de juiste manier gaat stromen.  

Coaching

Familieopstellingen

Z

(Familie) Opstellingen

(Familie) opstellingen is een therapeutische benadering die is ontworpen om de verborgen dynamiek in een systeem bloot te leggen om zo eventuele verstorende factoren of blokkades die deze relaties beïnvloeden aan te pakken en te genezen. Deze dynamieken kunnen van generatie op generatie zijn doorgegeven en kunnen zorgen voor onbalans. Door het herstellen van het systeem kan er rust ontstaan. 

Z

Individuele opstelling

Een individuele tafelopstelling kan snel en eenvoudig zichtbaar maken wat er precies in een systeem gebeurt en wat er nodig is om tot een verandering te komen. Bij een individuele opstelling werken we met poppetjes en/of we werken met vloerankers. Een individuele tafelopstelling is fijn als je het spannend vind in een groep of persoonlijke begeleiding prettig vindt. Daarnaast is het in een individuele zetting fijn dat er ruimte is voor een combinatie met persoonlijke coaching. 

Aan de hand van de vraag die er bij jou speelt zet jij de popptjes neer om zo de dynamiek rondom het vraagstuk weer te geven. We gaan dan door middel van de vragen die ik je stel op zoek naar de onderliggende dynamieken om zo tot een inzicht te komen. Het mooie aan deze methode is dat je het gaat ervaren door middel van wat je merkt of voelt als je op de verschillende posities gaat staan. Door met afstand naar een situatie te kijken en door de energie van het veld zien je wat er in jouw gevoel en gedachten gebeurt met betrekking tot een probleem of situatie. Deze herkenning helpt om patronen te veranderen binnen je gezin, familie of organisatie.

Z

Groepsopstellingen

Als we in een groep gaan werken met opstellingen dan werken we met een groep van 8-12 mensen. Daarbij zijn er vragenstellers en representanten. Aan de hand van de vraag kijken we wie of wat we nodig zijn voor de opstelling. Dat kunnen personen zijn bijvoorbeeld jouw vader, moeder, opa, oma, broer, zus maar ook een probleem, blokkade  verlangen enz. Vervolgens kies je van de aanwezige iemand om dit deel te representeren. Je kiest daarnaast ook iemand ls representant voor jezelf uit. Vervolgens zet je deze representanten in de ruimte neer. Als het systeem dan in de ruimte staat, kijken en voelen we wat er gebeurd. We vragen de verschillende respresentanten wat ze voelen en of ze willen bewegen.

Doordat je met een opstelling de onzichtbare en onbewuste processen en patronen zichtbaar maakt, zie je wat het is wat jouw systeem bepaalt. Je ziet waar bepaalde patronen vandaan komen, wat het nut ervan is, maar ook waarom ze jou tegenhouden jezelf te zijn en je leven volledig te leven. Je krijgt meer inzicht en daarmee kun je ook de oplossing vinden. Het fijne van een groepsopstelling is dat de representanten kunnen aangeven wat ze voelen, denken of doen. Dat geeft extra informatie en inzicht in het systeem. 

Coaching

Innerlijk kind werk

Z

Innerlijk kind werk

Innerlijk kind werk is een reis terug naar je verleden. Veel van hoe jij nu in het leven staat, is ontstaan in je kinderjaren. Met innerlijk kind werk, gaan we aan de slag met je belemmeringen, beperkende overtuigingen naar jezelf en je omgeving. 

Een innerlijk kind is een benaming voor delen van jezelf die zijn blijven steken in een bepaalde leeftijdsfase. Vaak op een moment dat er iets negatiefs gebeurde, een trauma ontstond en/of er geen liefde werd ervaren. Op dat moment heb je een manier gevonden om te overleven door bepaald gedrag te vertonen (vechten, vluchten of bevriezen). Vaak komen deze patronen en overlevingsmechanismen terug in je volwassen leven op momenten dat ze je niet meer dienen. Door herkenning van deze overlevingsmechanismes en patronen, en hier bewust van te zijn kan je ze helen waardoor je meer rust, ruimte en kracht zult ervaren.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?